Sajtó

A formázás a gumi és szilikon termékek gyártására használt eljárás. Ennek során a gumikeveréket egy formába helyezik, majd nyomást gyakorolnak a kívánt forma kialakításához. Ez a folyamat hidraulikus vagy mechanikus présekkel végezhető, és számos termék, többek között tömítések, tömítések és tömlők előállítására alkalmas. A stancolásos technológia alkalmazása számos előnnyel jár, többek között egyenletes minőséggel, nagy pontossággal és összetett formák előállításának lehetőségével. Ezen túlmenően az eljárás költséghatékony, mivel alacsony szerszám- és eszközberuházást igényel. Ez teszi népszerűvé a gumitermékek gyártásánál számos iparágban, többek között az autóiparban, az iparban és a gyógyászatban.

Termékleírás

Leírás

A MAJK folyamatosan bővíti a tömítések portfólióját, és 2020-tól nemcsak extrudálási technológiával, hanem:

A CM - (kompressziós öntés) egy olyan gyártási technológia, amelyben a nyers keveréket közvetlenül egy fűtött forma lenyomatába helyezik, és amikor a forma bezárul, az alkatrészt megformálják, majd a gumikeveréket utólag vulkanizálják.

TM - (transfer moulding) A transzferformázás olyan gyártási technológia, amely során a nyers keveréket egy kamrába (tálcába) helyezik, és amikor a formát lezárják, a gumikeveréket a kamrából a hajtócsöveken keresztül a fűtött forma lábnyomába juttatják, majd vulkanizálják.

IM - (fröccsöntés) A fröccsöntés olyan gyártási technológia, amelyben a nyers keveréket egy vulkanizáló prés csavarjába helyezik, amely egy kamrát (tartály) tölt meg, majd a kamrából hidraulikusan fröccsöntik be egy fűtött és zárt szerszám lenyomatába. A gumikeveréket ezután vulkanizálják. A termelést tapasztalt alkalmazottak végzik, akik a Technical Rubber, SLZ, T-gum vállalatoknál dolgoztak.

Tulajdonságok

A termékek tulajdonságai az alkalmazott technológiától és az anyagválasztástól függnek. A leggyakoribb alkalmazási területek a gépgyártás, papír, fa, bányászat, üveg, elektromos, vegyipar, építőipar.

Előadások

A termékek tulajdonságai az alkalmazott technológiától és az anyagválasztástól függnek. A leggyakoribb alkalmazási területek a gépipar, a papír-, fa-, bánya-, üveg-, elektromos-, vegyipar, építőipar és egyéb iparágak. A formázott termékek az alkalmazott szerszámtól és technológiától függően különböző formákban készülnek. Jelenleg 400x400 mm-től 1100x1300 mm-ig terjedő lemezméretekkel és 500 kg-ig terjedő munkadarab-súlyokkal rendelkező présgépekkel rendelkezünk.

Anyagi alap

Ezek a tömítések többféle homogén keverékből és keménységből készülhetnek - az alkalmazási körülményektől függően. Ezek olyan anyagok, mint az EPDM, NBR, SBR, FKM, MVQ. A fajsúly 1,1 - 1,7 g/cm3 és 40-80 °ShA keménység között változik.

Elasztomer és siklócsapágyak

Épületbetonszerkezetek, azaz fémlemezzel megerősített hídcsapágyak vagy PTFE-bevonatú csúszócsapágyak dilatációja.

Táblák, deszkák, szőnyegek, padlóburkolatok

A gumicsíkok, lemezek tiszta gumiból vagy szövet hozzáadásával készülnek. A forma különböző hosszúságú és vastagságú tekercsekben és akár 1000 mm szélességben is készülhet. A vevői igényeknek megfelelően olajálló, hőálló, kopásálló és egyéb, különböző keménységű és tulajdonságú gumikból készülnek. Az ügyfél kérésére kivágjuk a kívánt formát és kivágjuk a lyukakat.

Gumírozott termékek

kerekek, gumi-fém lengéscsillapítók-csendblokkok, vaserősítésű lemezek

Tiszta gumiból vagy szöveterősítésű gumiból készült gumimembránok.
Használat: Vízszivattyúkhoz, gázhoz, üzemanyaghoz, szennyezett vízhez és egyéb folyadékokhoz.

Gumi és gumi-acél átereszek lépcsőkhöz, felüljárókhoz, csúszós felhajtókhoz stb.
A burkolatokat a meglévő lépcső méretének megfelelően gyártják. A talajhoz műanyag csapokkal ellátott csavarokkal vannak rögzítve. Különösen ajánlott terrazzo, csempe vagy rácsos lépcsőkhöz. Megakadályozzák a csúszást, különösen téli körülmények között. A süllyesztett fémlemezzel ellátott változat esetében ún. orrok.

Gumi- és gumi-acél lengéscsillapítók (silentblockok)
Különböző formájú és alkalmazású lengéscsillapítókat gyártunk. A gépek és berendezések rezgéscsillapító alkatrészeiként, az egyszerű gépbetétektől a gépek és motorok futásának csillapítására szolgáló összetettebbekig. Különböző rezgés- és zajcsillapítási tulajdonságokkal rendelkező gumiból készülnek.

A vaserősítésű lemezek a beton épületszerkezetekben leggyakrabban a tágulási funkciót látják el.

Gumi átmenetek, membránok, csatlakozók, lábak

átmenetek, membránok, csatlakozók, lábak, csövek, fedelek, szívókupakok

A tömítőhüvelyek két különböző méretű vagy anyagú cső összekötésére szolgálnak, és rugalmas, tömör tömítést biztosítanak.

A membránok olyan rugalmas membránok, amelyeket a folyadék áramlásának szabályozására szolgáló terelőlapként használnak szivattyúkban vagy szelepekben.

A tengelykapcsolók két tengely összekapcsolására szolgálnak, lehetővé téve a nyomaték átvitelét, miközben a tengelyek nem illeszkednek egymáshoz.

A lábak olyan gumi alkatrészek, amelyeket lengéscsillapítóként vagy az eszköz stabilitásának biztosítására használnak.

A csövek, fedelek és tapadókorongok szintén gumiból készülnek, és számos alkalmazásban használatosak, beleértve a tömítést, a párnázást és a megragadást.

Gumi hüvelyek, perselyek, lengéscsillapítók, lábak

ujjak, ujjhüvelyek, lengéscsillapítók, lábak, mandzsetták

A hüvelyek egy tárgy bármilyen, általában hosszú és hengeres alakú burkolatára vagy borítására utalnak.

A lengéscsillapítók olyan mechanikus eszközök, amelyeket arra terveztek, hogy a gépekben vagy szerkezetekben fellépő lökéshullámokat, rezgéseket vagy lengéseket csillapítsák vagy tompítsák.

A lábak olyan tartozékok, amelyeket a bútoriparban, az építőiparban és más iparágakban támasztásra és mozgatásra használnak.

A mandzsetták a hidraulikus és pneumatikus berendezések egyenes vonalú csúszó mozgó alkatrészeinek egyik legfontosabb tömítéstípusa. De más iparágakban is használják őket.

Gumiütközők – öntvényekből vagy vastag profilokból gyártva.Alkalmas szállító rámpákhoz vagy raktárak falaihoz, kikötőkben a beszálláskor történő védelemre.

Kis méretek is kaphatók, pl. ajtók, daruk vagy más műszaki berendezések esetében.

Poliuretán alkatrészek

A poliuretán (PU) egy sokoldalú polimer anyag, amelynek felhasználási és alkalmazási területei széles skálán mozognak. A poliuretán termékeknek számos típusa létezik, mindegyiknek megvannak a maga egyedi tulajdonságai és felhasználási területei. A poliuretán termékek néhány leggyakoribb típusa a következő:

Poliuretán elasztomerek: nagy kopásállóságú, gumiszerű anyag, amelyet gyakran használnak olyan termékekben, mint az ipari tömítések, tömlők és tömítések.

Poliuretán bevonatok: kemény, tartós bevonatok, amelyeket padlóburkolatokhoz, fafelületekhez, valamint beton- és fémfelületek védőbevonataihoz használnak.

Poliuretán fröccsöntvények: fröccsöntött poliuretán alkatrészek, amelyeket számos iparágban használnak, többek között az autóiparban, az elektronikában és az orvostechnikában.

Minden egyes poliuretán terméktípus egyedi tulajdonságokkal és felhasználási módokkal rendelkezik, de mindegyik nagy tartósságot, kopásállóságot és kiváló szigetelő tulajdonságokat kínál. Akár poliuretán elasztomert, akár szívós és tartós PU terméket keres, valószínűleg van olyan megoldás, amely megfelel az Ön igényeinek.

Egyéb gumitermékek

tartályok, lemezes hőcserélők, légkezelő egységek, lámpatestek, mosók tömítései, kötény, motorháztető tartó, vitorlafeszítő, fejidom tartó, gumitárcsák

Az „egyéb gumitermékek ” a különböző célokra használt gumitermékek széles skáláját jelenti. Ezek közé tartoznak a tartálytömítések, amelyek a tartály különböző részei közötti kötések tömítésével megakadályozzák a szivárgást; a lemezes hőcserélők, amelyek lapos gumilapokat használnak a folyadékok közötti hőátadásra; a légkondicionáló alkatrészek, például a tömítések és tömlők, amelyek fenntartják a légkondicionáló rendszerek hatékonyságát és biztonságát; a lámpák tömítései, amelyek a lámpák és a lámpatestek közötti tömítést biztosítják; és az alátétek, amelyeket a terhek elosztására vagy távtartóként használnak számos alkalmazásban; és kötények, amelyek védik a ruházatot és a bőrt a szennyeződésektől és a szennyeződésektől; párnák, amelyeket a terhelés elosztására használnak, vagy amelyek távtartóként működnek a különböző alkalmazásokban; kötények, amelyek védik a ruházatot vagy a bőrt a szennyeződésektől és a fröccsenő folyadékoktól; motorháztetők, amelyek a gépkocsi motorháztetőjét a helyén tartják; vitorlafeszítők, amelyek segítenek a vitorlakötél feszességének szabályozásában és beállításában; és alsó támaszok, amelyek stabilitást biztosítanak az emelőberendezéseknek.

MINTAPROFILOK