Üzleti feltételek

Az oldal tartalma

1. Általános szerződési feltételek

 • Az Általános Szerződési Feltételek a vevő közötti normális üzleti együttműködést írják le
  és az eladó
 • Az Általános Szerződési Feltételek kiegészítik a vevő és az eladó között létrejött keretmegállapodást.
 • Az Általános Szerződési Feltételeket a forgalmazó weboldalán (www.majk.sk) teszik közzé, és a forgalmazó székhelyén is elérhetők.
 • Az eladó elérhetőségi címe és munkaideje:

Székhely és raktár: 976 68 Heľpa 1108
Munkaidő: H-P: 6.00-14.00

2. Keretszerződés

A vételi keretszerződés meghatározza a vevő és az eladó közötti együttműködés alapvető feltételeit. Ezt a szerződést kiegészítik a hatályos Általános Szerződési Feltételek, amelyeket az eladónak joga van megváltoztatni a vevő beleegyezése nélkül. Kérjük, hogy a kitöltött szerződést két eredeti példányban küldje el a címünkre, a kereskedelmi nyilvántartás kivonatának vagy a kereskedelmi engedélynek a másolatával együtt. Csak a cég vezetője regisztrálhat, és ha nem ő a vezető, akkor közjegyző által meghatalmazott meghatalmazást kell átadni. Miután törvényes képviselőnk aláírta, egy eredeti szerződést visszaküldünk és regisztrálunk a rendszerünkbe.

3. Pénzügyi feltételek

3.1. Fizetés – a számla kifizetésének / kifizetésének napja azt a napot jelenti, amikor az összeget jóváírják az eladó számláján.

3.2. Lejárat – a kiállított számlák lejárata 14 naptári nap. Különleges esetekben a futamidő meghosszabbítható, az ügyfél jelenlegi fizetési fegyelmétől, ill. a társaság igazgatójával egyetértésben. Semmilyen módon azonban nem lehet kondicionálni.

3.3. Kötbér – a számla késedelmes (esedékesség utáni) fizetése esetén a vevő által az eladó felé az eladó jogosult a vevőt a vonatkozó kereskedelmi törvénykönyv szerint büntetni.

4. Rendelés

4.1. Elektronikus megrendelés – az áruk az eladó weboldalán (www.majk.sk) található speciális nyomtatványon keresztül rendelhetők meg.

4.2. Normál megrendelőlap

A megrendelés elküldhető:

 • e-mailben az objednavky@majk.sk címre
 • faxon a + 421-48-6186278 telefonszámon
 • postai úton a 976 68 Heľpa 1108 címre

Az így benyújtott megrendeléseknek a következő lényeges elemeket kell tartalmazniuk:

Az ügyfél pontos címe, a cég kezdőbetűi, például azonosító szám, áfa szám, pénzintézet, számlaszám, fizetési mód, telefonos kapcsolat, határidő, az áru küldésének módja (szállító autója, saját szállítás, futárcég) és regisztráció a Reklámban, ill. Kereskedelmi nyilvántartás. A szállítási idő 14 nap. Túlkapacitású megrendelés esetén meghosszabbított dátumról, vagy részleges szállításról állapodunk meg az ügyféllel. Miután megkapta, regisztrálta és felülvizsgálta termelésünk kapacitását, telefonon, faxon és e-mailben megerősítjük a megrendelést, és közöljük: a szállítás dátumát, mennyiségét, fizetési és szállítási feltételeit, valamint egyéb lényeges adatokat.

 • Az áruk telefonon is megrendelhetők, de még telefonos megrendelés esetén is egyértelműen meg kell határozni az összes fontos információt, mint az írásbeli megrendelésben.

5. Dokumentumok

5.1. Szállítólevél – az eladó minden áruszállításhoz szállítólevelet állít ki, amelyet az áruval együtt elküld a vevőnek. Az áruk mennyiségét és típusát a szállítólevél tartalmazza.

5.2. Számla – adóigazolás – az eladótól megrendelt árukról számlát állítanak ki, amely tartalmazza a vevő kereskedelmi engedélye szerinti összes jogi előírást, hivatkozásokat a megrendelésre, a szállítás módjára és az elsődleges kapcsolatfelvételre.

Alapértelmezés szerint a számlát az áruval együtt elküldik a vevőnek, az áru személyes átvételét követően a vevő számlát kap a szállítólevéllel együtt. A vevő kérésére a számla vagy annak másolata postai úton elküldhető egy másik címre.

5.3. Hitel

 • Áruhitel – abban az esetben kerül kiadásra a vevő számára, ha az árut az eladó helytelenül rendelte meg, vagy hiányos vagy sérült árut szállítottak.
 • Pénzügyi jóváírás – az eladó által meghirdetett marketingeseményeken belüli további kedvezmények esetén bocsátják ki, feltéve, hogy a szükséges kritériumok teljesülnek az elegendő engedményhez.

6. Fizetési rendszer - áruk fizetése

6.1. Előzetes fizetés – átutalással, előleg (proforma) számla alapján történik. Az árukról előzetes számlát állítanak ki, és az árut a vevő számára fenntartják. Miután jóváírta a megfelelő összeget az eladó számláján, az áruk készen állnak a szállításra. Ha az árut az előleg számla kiállításától számított 7 munkanapon belül nem fizetik meg, a megrendelés törlésre kerül, és az áruk szabadon hozzáférhetők más érdekelt felek számára.

6.2. Készpénzben történő fizetés – a vevő készpénzben fizethet az árukért a társaság székhelyén, miközben a szállítólevélen kívül megkapja a vonatkozó készpénzbizonylatot.

6.3. Fizetés az áruk leszállítása után – abban az esetben, ha az eladó és a vevő megállapodnak ebben a fizetési módban, az áruk feladásakor számlát állítanak ki neki a megfelelő esedékességi dátummal.

6.4. Hitelszámla kifizetése – ha a kereskedő rendelkezik az eladó által kiállított jóváírással, azt a ki nem fizetett számlákba számítják be. Ha a vásárlónak a jóváírási bizonylat kiállításakor nincsenek ki nem fizetett számlái, akkor a jóváírási jegyzéket várhatóan a következő számla kiállításáig számolják.

7. Csomagolás, szállítás, tárolás

7.1. Csomagolás – az előírt stabilizálás után, amikor a profil dimenzióban stabilizálódik, egy félautomata tekercselő gépre csomagolják. A tárcsa (tekercs) hossza 25 m és 100 m között van, a profil méretétől és az ügyfél igényeitől függően. A tekercseket háromszor összekapcsolják, és minden szükséges információt tartalmazó gyártási címkével látják el. A vékony profilokat a vevővel egyeztetve fa ajtókerékekre lehet csomagolni. Jelenleg többféle módon lehet csomagolni az árukat. A szabványos csomagolásnak a polietilén zsákokban történő csomagolást tekintjük. Ezenkívül lehetőség van a csomagolás átrakására papírdobozokba vagy ömlesztett csomagokba egy euro raklapon. A szokásos típusú csomagoláson kívül konzultálni kell a gyártási és értékesítési osztályral. A szokásos csomagolásért 20 SKK kezelési díjat számítanak fel (ez az összeg egy legfeljebb 50 kg súlyú csomag kezelését jelenti). Az egyéb típusú csomagolások csomagolási árai kölcsönös megállapodástól függenek.

7.3. Szállítás – a megállapodás szerint történik. A szállító autójával nagyobb mennyiségű profil szállítható. Kisebb mennyiségeket futárszolgálattal küldünk – DPD, személyes átvétel vagy a szállító autója. A DPD kézbesítő cég szállítási és utánvétes szolgáltatásának árlistája a következő:

Utánvét a következő címre:

Ár áfa nélkül

165 969 € (5 000 SKK)

1 494 € (45, – SK)

331 939 € (10 000 SKK)

2656 euró (80, – SK)

663 878 € (20 000 SKK)

4979 € (150, – SK)

1659 696 € (50 000 SKK)

9 958 € (300.- SK)

3319 392 euró (100 000 SKK)

18 257 € (550 SK)

6638 784 euró (200 000 SKK)

33 194 € (100, – SK)

A csomag súlya kg-ban

Ár áfa nélkül

0 – 5

3 651 euró (110, – SK)

6 – 15

4548 € (137, – SK)

16 – 31

5577 € (168, – SK)

32 – 50

10,290 € (310, – SK)

 • Tárolás – a tömítéseket az STN 63 0001 – Gumitermékek tárolása szabvány szerint kell tárolni. A rögzített lemezeket (tekercseket) tárolás után ki kell engedni. Nem vagyunk felelősek a nem megfelelően tárolt tömítésekért, a helytelen kezelésből és a nem megfelelő használatból eredő hibákért és károkért.